Monday, March 2, 2009

Te Puia

Jepp! Nå var det gudforfjamsemeg på tide med en ny oppdatering tenker noen, mens det store flertall sannsynligvis forholder seg klinkende likegyldig. Okke som følger her mitt tredje forsøk på å trollbinde dere der hjemme i min fantastiske tilværelse. Og til dere som faktisk følger meg må jeg bare beklage den aktivitetsfattige tiden som har vært og love gull og grønne skoger for fremtiden.

Forrige helg dro hele norge-banden på busstur til den vesle byen Rotorua, to timer sørøst for Hamilton. Bendik har fått kontakt med noen lokale selvmords-syklere her nede og de ville ha han med på mountainbiking i utkanten av byen. Resten av oss ble med for å få en smakebit av de mange aktivitetene og opplevelsene (les turistfellene) stedet har å by på. Mens bendik trosset sunn fornuft ned fjellsidene bestemte vi oss for å besøke et sted kalt Te Puia. Det er kort fortalt en slags nasjonalpark med geysirer, varme kilder fulle av svovel og lokale Maorifolk som danser og ser skumle ut. For den som ikke har fulgt med i timen er Maori navnet på de innfødte i New Zealand.

Te Puia var rett og slett et episk sted som beviser en gang for alle hvorfor New Zealand absolutt ikke ligner på Norge, slik mange påstår. Jeg vil sitere det en gatevandrende Australier sa til oss her om dagen: "This land's got som serious geological activity goin' on man". Det skal også sies at samme mann senere påpekte til Hansi at den eneste grunnen til å studere kjemi måtte være å finne ut hvordan man framstiller billig LSD. Uansett, en opplevelse av den gode sorten altså. Nedenfor har jeg slengt med noen heftige bilder fra stedet. For langsynte, kortsynte eller de som lider av andre øyesykdommer, som for eksempel grå eller grønn stær, er det mulig å trykke på bildene for å få dem opp i format.

Det var alt for denne gang, men det hadde vært supernydelig om dere som leser kom med litt kommentarer i ny og ne. Alltid morro å høre fra familie og kjentfolk fra hjemlandet vet dere. Og hvis det er noe spesielt dere ønsker skriverier eller bilder av er det bare å slenge ut et ord så er jeg på saken. Tudelidu og på snarlig gjensyn.

7 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Digge bilder. men er ikke bladene på trærne litt gulere på denne tiden av året? og hva med den gule mosen på steinene i et av bildene - hva er det?
  det ser heftig ut der. jeg vil og reise. ååååååå, neeeeeiee, nææææææææ.

  jeg og kate har lagt oss nå. skal tidlig opp i morgen. skal hilse. en del av meg døde da du viste fram summerland på webkamera. det er ikke sommer her.

  det er vanskelig å skrive kommentarer, men nå har jeg gjort det, as promised.

  Plazk fra siddisland

  ReplyDelete
 3. Hei hei du...
  Kan ikke være noe dårligere en Tormod jeg heller, så får vel døtte inn noe svada her jeg da.

  Høres ut som om du har det veldig bra der borte i allefall Jesper. Kjemefine bilder, må si jeg misunner deg som har tatt turen over der. =)

  Her går nå livet sin fast gang, helvette på skole med bachelor-oppgave, depresjon pga en snømengde som kan ta knekken på den sterkeste og en masse problemer med ny-leiligheten. Senest i går så ble det en STOR vann-lekasje på badet pga en ny vaskemaskin. Da ble Stian glad.

  Gi lyd fra deg på mail eller noe en dag da, hadde vært koselig.

  Forresten, sitter her med Ida, driver å skriver til deg henne å, kommer etter mitt innlegg det.

  Smask fra Gamle Ørn

  ReplyDelete
 4. Dette var en givende artikkelen, føler meg uten tvil klokere, og det er ikke med ironisk vri. Finfint.
  Det er ikke så gøy å sitte i sjette etasje med god utsikt over lesesalen og bibliotekhyllene, hustak som er så fylte av snø at det er fare for liv og grå himmel... Med Nypa (Aka Rayski) ved min side... Kunne ikke misunnt deg mer i dette øyeblikk. Sykt synd at ikke flytoget går helt til New Zealand evt. fly dit kunne vært noen småkroner rimeligere:(

  Forresten kjempe lett å legge inn kommentar her, NOT!

  Goklem fra Idamor

  ReplyDelete
 5. Takk for herlige kommentarer folkens. Det er så mye bedre å være her nede når jeg vet hvor jævlig dere der hjemme har det. Neida, jeg savner dere hele gjengen og det varmer mitt allerede soloppvarmede hjerte å høre fra dere.

  Skriv en kommentar nå og da, det gjør Jesper glad. Et lite rim jeg fant på helt selv. Thats right!

  ReplyDelete
 6. Heihei; jeg er døds-imponert!!!for oss som er over middagshøyden blir kjempeimponert over bloggen som blogg, og jeg er mektig imponert over dine skriveferdigheter, snupp ;c)) hjertet svulmer over.....;c))) masse latter gjennom innleggene (så billedlig fortalt, vettu) Har skjønt at livet er greit ja (ref.paps) Takk for at du passer på meg ;c) (minner meg på at det finns en blogg ) kos deg masse Jesper. Glad i deg ;c))

  ReplyDelete
 7. Fantastisk moro å se hvordan dere har det vennen, du føles ikke så langt unna nå!
  GLA I DÆ.
  KLEM tante Eva

  ReplyDelete