Monday, March 23, 2009

Husflua må dø!

Jeg er en mann for mine ord folkens, så her følger andre del av spalten "Ting jeg hater... HATER!" eller hva det nå var den het. Før jeg lar raseriet flyte vil jeg bare komme med en advarsel til sarte sjeler som uheldigvis skulle tumle over dette innlegget uforberedt. Hvis dere fram til dette øyeblikk ikke har hatt noe i mot ei husflue eller to imellom legghåra, slutt å les! Jeg ønsker på ingen måte å bryte ned det tynne, tynne, tynne psykiske skjoldet som skiller ethvert menneske fra totalt hysteri.

Mange mener at ordet "hat" sitter alt for løst på tunga nå til dags, og jeg må forsåvidt si meg enig. Vi er vitner til det jeg velger å kalle en uttrykksinflasjon. Ved å bruke ordet alt for ofte og uten å virkelig mene det har vi forårsaket at "hatet" har mistet sin opprinnelige kraft. Jeg forteller dere dette fordi jeg vil at dere skal forstå, at når jeg i følgende innlegg benytter meg av ordet "hat" så er det fordi jeg virkelig mener det.

Jeg hater husflua. Jeg har ofret temaet en god del tanker, men jeg er ute av stand til å komme på noe som kan skape så sinnsvak irritasjon som husflua. Lemusa jeg pratet om sist gang er framdeles til stede, men husflua som lister seg mellom legghåra mine i skrivende øyeblikk (det er faktisk ikke tull) fjerner alle tanker om lemusprovokasjon med den største enkelhet. Nok en gang kan jeg ikke noe for å bli mektig imponert. Det er jo forundelig at en så liten skapning kan forårsake så store raserianfall. Bare for en liten time siden ble jeg så forbanna på ei at jeg løp febrilsk etter den gjennom hele huset kun for å få gleden av å drepe den med mine egne hender. Raseriet nådde en all time top når flua snek seg elegant ut gjennom et åpent vindu.

Til tross for mine 22 leveår i equilibrium med faenskapen er det framdeles noen egenskaper ved husflua jeg har store vanskeligheter med å forstå. En kan for eksempel undre seg over hvordan flua etter å ha blitt jaget bort klarer å manuvrere seg tilbake til nøyaktig samme plass før du i det hele tatt har rukket å trekke til deg slaghada. En annen pussighet er hvordan det i samme øyeblikk som du endelig klarer å drepe en av dem plutselig dukker opp et nytt rasshøl ut fra ingensteds. Så har du det fenomenet at uansett hvor mange mennesker som befinner seg i samme rom så kan du banne på at flua setter seg på akkurat deg... igjen, igjen og igjen. Men det er likevel ett punkt som forundrer meg mer enn alt annet, og det er hvordan husflua faktisk risikerer livet sitt gang på gang, tilsynelatende kun for å skape mektig irritasjon. Og det fantastiske er jo at den faktisk klarer det. Jeg klarer ikke å bestemme meg om jeg synes de er legendarisk dumme eller rett og slett hyperintelligente.

Fluehater eller ei, en ting kan vi i hvertfall gi jævelen: Den er et fabelaktig middel for å gi slipp på et realt raserianfall. Jeg personlig kan ikke komme på noe mer tilfredsstillende på en feilslått dag enn å løpe i komplett raseri etter ei husflue for deretter å knuse den mellom dine bare fingre. Jeg vil påstå at det måler seg med kauking ned i en pute, som faktisk hjelper overaskende godt mot sinne. Men ikke misforstå meg, jeg hater husflua av hele mitt hjerte og ønsker ingentig annet enn å se den dø ut.

5 comments:

 1. Hei kjære Jesper-gutt :)
  Nå er det lenge siden ja:) Moro disse innleggene dine, du verden du skriver godt :) Ler så jeg griner her.
  Hvordan går det på skolen da trives du? Blitt kjent med området og nyter varmen kan jeg tenke meg?
  Savner deg masse her hjemme og tenker mye på deg. Skal vise farmor bloggen din så hun får sett hvordan du har det.
  Gla i dæ!
  Masse store klemma fra tante Eva

  ReplyDelete
 2. Ask Kirkeby BrevikMarch 28, 2009 at 6:01 AM

  Broder chuck spiser møkk og bananer spiser bananer.

  ReplyDelete
 3. Du slutter aldri å overraske, skulle vært skribent du kompis, ufattelig hvor godt du klarer å sette ord på ting! Ordet er din venn og det sprer mye glede for alle oss som leser :-)

  ReplyDelete
 4. hallo på dæ, jespersen;c) Langt mellom oppdateringene dine, syns jeg...har vel en sammenheng med en lang ferie i "ferien" (neida, vet du ikke har ferie hele tia, men det virker slik på oss her i gamlelandet ;c))) Alt bra her; norge har akkurat slått finland i fotball, det er 1 april med masse "knas og fjas" (lurt tre ganger før kl 10 i dag, med kjempe-teite ting ) påska står for døra med alle de forventninger det innebærer (sol, mat, en haug med besøk,og 10 dager i himmelriket ) og pappa er (som du er godt informert om) på vei ut døra av gammel-jobben. Han blir som ei ku i øyan om jeg prøver meg på andre tema ;c))) rett etter påske blir det Riga-tur (damer) og helga etter har jeg okkupert hytta med 5 damer til pappas store frustrasjon;c) Han får stikke en tur på sjøen.........Som du ser, sånn går no dagan ;c)) Gleder meg stort til referat fra siste tur ;c)) Ha ei super påske Jesper og stor klem fra jorun

  ReplyDelete