Thursday, March 5, 2009

Lemus på øyet

Tittelen på dette innlegget sier vel egentlig det meste, men jeg tar meg den frihet til å komme med en dypere utgreining. For en liten uke siden fikk jeg plutselig en liten rykning i øvre øyelokk på mitt høyre øye. Jeg lot en liten irritert tanke flyte forbi og glemte det hele ganske kjapt. Noen sekunder snenere gjentar hele prosessen seg og jeg blir hakket mer irritert. Nå er det gått fem dager siden den første rykningen og lemusa i mitt øvre høyre øyelokk har brakt meg inne på selvmordstanker opptil flere ganger.

Det som er så imponerende med lemusa er at den berører deg på så mange plan. Til å begynne med blir man kun irritert over fenomenets fysiske ubehageligheter. Videre merker man at skjelvingen den påfører øyeeplet gjør det vanskelig å lese ting med liten skrift. Noen vil kanskje også merke vanskeligheter med å sovne. Ettersom lemusa eskalerer i styrke fokuseres frustrasjonen mot ansiktets estetiske trekk. Rykningene blir så kraftige at man forsøker å unngå ansikt til ansikt samtaler for enhver pris. Siste fase i irritasjonen kommer kun dersom lemusa har vært konstant over en lengere periode. Det er raseriet over at et så lite og tilsynelatende ubetydelig kroppslig fenomen så mye sinne og frustrasjon. Man blir irritert over å bli irritert.

Jeg må rett og slett bøye meg i støvet for lemusas egenskap til å påføre det mest viljesterke menneske ukontrollerte raserianfall. Jeg vil nesten gå så langt som å påstå at irritasjonen måler seg med den forårsaket av en velkjent internasjonalt pest, nemlig husflua. Det blir derimot temaet for neste ukes utgave av spalten "Ting som provoserer vettet av Jesper".

4 comments:

 1. Du skal vite Jesper, at du ikke er alene om å ha bli utsatt for slik tortur. Ser ut til at du har blitt smittet samme lemus fra helvete som meg! Jeg sverget til tider vet å udanne meg til lege kun får å finne en medisin mot denne brilliante onskapen:S.

  Mad coole bilder på de andre inleggene forresten, men hva kan jeg si; been there done that.

  ReplyDelete
 2. Heftig tilbakemelding frende! Du er opplagt blitt vel skolert i det skriftlige språk. Hvordan står det til i det kalde nord? Jeg foreslår at du går til anskaffelse av Skype så vi kan slå av en prat når sjansen byr seg.

  Saksopplysning: Lemusa gjør framdeles sitt beste for å tvinge meg inn på suicidale tanker.

  ReplyDelete
 3. Takk for komplimentet angående mitt skriftlige språk. Du vet, når man skiver 20 stiler i månen fra 8. klasse, så sitter det etter hvert i underbevisstheten.

  Har skype forresten. Vi må ta en prat en dag anngående ditt lille problem, kan gjøre godt å få uttrykt sine følelser til en fagkyndig, slik at vi kan dele erfaringer og eventuel legge en plan slik at du overlever en stund til.

  ReplyDelete
 4. Neeeeei! Har fått det jeg også. I venstrearmen.

  ReplyDelete