Monday, March 9, 2009

Fantastiske Skype

Jeg har nylig installert et program på datamaskinen min som heter Skype. Det er et fantastisk stykke software som gjør at jeg kan prate gratis med hvem jeg vil over hele verden så lenge de har det samme programmet på sin data. Det eneste Skype krever for å fungere riktig er et webkamera, en mikrofon og minimalt med teknisk innsikt. Noen webkamera har faktisk også innebygd mikrofon så du slipper det upraktiske snakke-headsettet. Og som en ekstra bonus fungerer Skype like utmerket på Mac som på Pc. Jeg vil høyst anbefale alle mine venner og familiemedlemmer å gå til anskaffelse av denne geniale kommunikasjonsmåten og slå av en prat med gode gamle Jespersen down under. Her er en link til hvor dere kan laste det ned:

http://www.skype.com/intl/en/


Når dere har installert programmet er det bare å søke opp hvem dere vil i den innebygde telefonkatalogen. Mitt brukernavn er mitt fulle og hele navn, Jesper Kirkeby Brevik, så logg på, søk opp og ring ned.

5 comments:

 1. Problemet er jo bare at vi aldri er på skype samtidig: Kveld her og morgen hos dere og dere er på skolen - Kveld hos dere, morgen hos meg og jeg er på jobb :-(

  ReplyDelete
 2. For en durkedreven eks turnusarbeider e ikke døgnstatusen så viktig, MEN...... ny teknologisk lærdom går de utrolig trått me. Du veit Jesper, mora di e fortsatt stolt over å vær på nætt, send mail, bruk nettbank og ikke minst å send kommentara på blogg osv. Æ ska brætt opp arman, mobiliser et kobbel med hjelpera og så ska det bli snakkings på Skype. Love fra mora di.

  ReplyDelete
 3. hellu igjen; kan bli litt for heftig til meg med denne skype`n, men ikke sikkert det var meg som var målgruppa heller ;c) Kampen litt for lang og underholdninga i forkant litt for kort ??? morsomt c`) Var fin han lille "buizy bie" , landets ryggrad !!! Skjer det noe på skolebenken da ? Vi savner deg hjemme Jesper, så mye teknologi å så lite vett !!! men vi får vel bare trekke ut og sette i kontakter til du er hjemme igjen;c)) I helga drar farmor, Ingrid, Eva, Sunniva og jeg på hyttetur. Pappsen blir hjemme på serieåpning på lerkendal. Han er forresten villt og hemningsløst engasjert i ny jobb; kjempeartig !! Fortsett å ta for deg at livet, gutte; så snakkes vi snart. BIG HUG !!!!

  ReplyDelete
 4. JuledyresvenskedyreMarch 14, 2009 at 12:57 PM

  Yo broder potfjams!
  Unskyld for min fraværenhet på disse elektroniske kommunikasjons metodene som sms, mail, mms, blogg, skype, facebook, morse og liknende.Jeg har hatt hodet fullt av mose i det siste. Men nå går jeg mot en litt mer mosefri periode, så du skal ikke se bort i fra at du kommer til å høre litt mer fra meg i nermere fremmtid.

  Det er bare noen ting som må sies/som jeg lurer på før jeg fyrer løs med en liten oppdatering fra hjemmefronten:
  1) Jeg er grønn av misunnele ( og litt mose så klart)
  2) Her en dag var jeg så uhelldig at jeg snubblet over noe jeg tror du kalder we med to gitarer attått, jeg var så uheldig at jeg kom til å spille på den et lite minutt eller to og nå.......... Nå har jeg blitt hekta!
  3) Og til slutt, Hvorfor er det ingen bilder av kiwi på bloggen din?

  Da har jeg fått sagrt det viktigste jeg hadde på hjertet så da er det bare å fyre løs.
  Skolen går som vanlig. det går på hitler regime i Eva pedersen sine timer, og jeg står i fare for å få bedre karakter i nynorsk enn i bokmål. (jeg liker ikke nynorsk en gang), mattelæreren vår er ei krigs skada dame fra irak som ikke kan norsk og som mener at jeg og hun er sjelevenner. (sant skal sies så er det ikke gjennsidig fra min side) og media er media. som det alltid har vert. Hurra.

  Jeg har nettopp vert på jente tur til København med Kristine Fjeseth, og det var super hærlig. Det var vertfall super hærlig hvis vi så bort i fra alt som gikk galt på turen. Slike småting som at flyet vi trodde gikk fra trondheim på en fredags morgen, bestemte seg heller for å gå fra oslo, noe vi fant ut torsdag formiddag. Vi bukket om flyet og dro på torsdag ettermiddag i steden for, så det ble jo et sabla stress. Da vi enderlig kom oss til flyplassen, holdt vi på å miste flyet fordi vi var så opptatt med å spille kort. vell framme i København,bestemte kortet mitt seg for å ikke funke, og smart som jeg var hadde jeg ikke med meg ekstrakort. Det ble jo et sabla styr siden det var helg og bankene var stengt.. men kristines supermamma hjalp meg med penger. Det skal å sies at de svenskene og danskene som jobbet på hotellet var ikke mye til hjelp, fordi de skjønnte ikke en døyt norsk og for så vidt lite engelsk også. Etter mye fram å tilbake hadde vi klart oss til nest siste dag, og da vi kommer til bake på hotellet vårt utpå kvelden, etter en lang slitsom shopping dag var det noe som ikke stemmte helt. Hele hotellet vårt var mørklagt, og da vi kom inn i lobbyen så var det satt opp stearinlys så langt øyet kunne se. Så klart hadde ikke det 5 stjerners hotellet klart å prestere å få et strømmbrudd. Dette endte med at vi måtte opp i 4 etasje i mørket å pakke ned alle tingene våre. og hvis du trodde vi fikk bruke heis så tok du feil. her ble både branntrapper på innsiden og utsiden av hotellet brukt for å finne frem (i mørket) Da vi hadde kommet oss helskinnet fra rommet og ned i lobbyen, noe som glatt kunne vært en sene tatt rett ut i fra en skrekkfilm med aldersgrense 18 år, så ble vi evakuert til et hotell utenfor københavn by. Dette var akkurat det vi trengte etter en lang og slitsom dag. men vi tok det hele med et smil, kjøpte med oss fine mengder med voksendrikke på taxfree og vendte nesa hjem til hverdagen igjen.

  Det ble noen rolige dager etter den turen, men nå bærer det ut på tur igjenn. På mandag går turen til Riga med klassen, hvor vi skal oppholde oss i 5 dager. For å få denne turen billigst mulig så endte vi opp på et hostel som har temaet tiger, dette betyr ikke at de annsatte hopper rundt i tigerdrakt eller at de har levende tiger show på hostellet. Nei da. det betyr at all innredningen på hotellet har tigermønster, bortsett fra gardinene som er helt brune og veggene som er prydet med den nydelige fargen spy:) Vi gleder oss masse.
  I riga skal jeg og tora prøve å komme i kontakt med lokalbefolkningen og vinkle dette til en eller annen filmreportasje. tror det kan bli spennende, og tror resultatet kan enten bli total fjasko eller så bra at vi kan kurere fugleinnfluensa med den.

  Det er så mye å glede seg til fram over nå. Russe tida nermer seg med stormskritt. Vi har fått russeklærene og er i full gang med planlegging av de 17 dagene med fyllesyke.

  Siden du lager blogg nå og kanskje ikke helt vet hva du vil skrive om eller hva du vil ha på den så tenkte jeg kanskje at jeg skulle gi deg litt inspirasjon:) Denne bloggen er det et tidligere klassemedlem av meg lom har laget, kos deg med den og bli inspirert:)


  Jeg savner deg masse. Innser ikke helt hvor kræsj pink du er før du har reist bort. men det er litt godt å kjenne på det å... selv om jeg noen gang skulle ønske at du kunne bert meg runt i ei babysele på ryggen så jeg kunne vært med deg over allt. hihi. men jeg håper du koser deg masse. Håper du trives på skolen og at du blir kjent med masse kule folk dær nede. Håper du blir drit god til å surfe og at du ser mange kiwi når du er der. Håper du savner meg også:)

  Kjempe glad i deg broren min
  Mange klem og nuss fra lillesøstra di<3

  ReplyDelete
 5. Hei Jesper!
  Jeg har vont i foten min. Kan du komme å trøste meg?
  Du har veldig fin blogg. Mye finere enn min. Men jeg legger ut ting oftere. Så det så.
  Det var hyggelig å snakke med deg på skype. Håper du fortsetter å være oppe seint sånn at vi kan skype hver dag!

  klem fra din nærmeste (eneste?)pårørende

  ReplyDelete